Wat is RSS


RSS staat voor Really Simple Syndication (of Rich Site Summary). Het is een webstandaard die gemaakt is om regelmatig updates te communiceren. Zoals HTML de webstandaard is om webpagina’s te bouwen, en E-mail de standaard om digitale post te versturen.
Een website publiceert een “RSS feed“: dat is een RSS bestand met een bepaalde vastgestelde opmaak, dus volgens een RSS standaard. Die RSS feed kan gelezen kan worden door speciale “RSS readers“: een programma dat de RSS begrijpt en het leesbaar voor de gebruiker laat zien. Een RSS feed kan ook gelezen worden door een website. Zo kan de ene website nieuws van allerlei andere websites makkelijk overnemen.
De RSS standaard is nodig zodat altijd duidelijk is wat de kop van het bericht is, wat de inhoud van het bericht is, wie de auteur is, wanneer het gepubliceerd werd, waar het origineel staat, etcetera.

Hoe werkt RSS?

Er zijn veel verschillende RSS readers op de markt. Dat zijn soms losse programma’s, some speciale websites waar je je RSS feeds kunt lezen. Je kunt bijvoorbeeld de RSS reader van google gebruiken, andere readers zijn bloglines of newsgator. Dit zijn allemaal web-based readers, voor meer readers kun je natuurlijk altijd even zoeken op google.

Om je in te schrijven voor de rss van dit blog heb je een reader nodig waar je je inschrijving aan toe kunt voegen. Als je dit eenmaal hebt dan kun je gewoon op de rss-button bij de berichten klikken en vervolgens kies je dan je rss reader.

Bron: http://www.usarchy.com/hoe-werkt-rss/